vd+banner.jpg

Voice Dialogue

 
 

Leer alle kanten van jezelf kennen met Voice Dialogue. Breng keuzevrijheid en balans in je leven.

Herken je het idee dat er meerdere stemmen in je leven? Dat een kant van jou zegt: ik wil het zo, maar een andere kant in jou er heel anders over denkt?

In de jaren ‘70 ontwikkelden 2 Amerikaanse psychologen, Hal en Sidra Stone, de Voice Dialogue methode. Deze methode gaat er van uit dat elke persoonlijkheid bestaat uit een groot aantal verschillende ikken zoals bijvoorbeeld de perfectionist, de zorger, de genieter, de controlehouder, de avonturier, de behager, de innerlijke criticus enzovoort… Sommige ikken komen op een manifeste manier in ons leven aan bod, andere (vaak tegengestelde) ikken maken ook deel uit van onze persoonlijkheid maar spelen nauwelijks of geen rol.

In een Voice Dialogue sessie leer je om vanuit een neutrale positie, zonder oordeel te kijken naar je ikken of subpersonen. Je geeft letterlijk een fysieke plaats aan een ik en je ontdekt welke zijn of haar kwaliteiten zijn, wanneer deze subpersoon ontstaan is in je leven, waarom hij/zij gekomen is en op welke manier hij/zij je kwetsbaarheid beschermt. Hierdoor ontstaat er ook ruimte voor meer verstoten stukken van jezelf. Door ze een voor een voor het voetlicht te brengen krijg jij meer keuzevrijheid om wel of niet in een bepaalde energie te gaan staan. Voice Dialogue is een fascinerende innerlijke reis die je inzicht geeft in jouw eigen unieke 'systeem' en van jou een heler en evenwichtiger mens kan maken. 

Als gecertificeerd Voice Dialogue Facilitator [door het Voice Dialogue Instituut], begeleid ik je hier met veel aandacht en liefde bij. Contacteer me gerust als je nog meer informatie wenst over hoe een Voice Dialogue sessie in zijn werk gaat.

Praktisch

Hoewel een sessie door mij gefaciliteerd wordt, bepaal jij het verloop en de vraagstelling. Het kan helpen om vooraf na te gaan rond welk thema je graag meer inzicht wenst, wat de zaken zijn waar je tegenaan loopt in je leven, welke patronen zich lijken te herhalen, maar dat is niet nodig. We kunnen ook samen naar concrete situaties kijken of zelfs met dromen werken. Je mag erop vertrouwen dat de energie die zich zal manifesteren door jou gezien mag worden en dat je dit kan dragen. Na afloop raad ik aan om de sessie te documenteren, zodat je er gemakkelijker verder mee kunt en naar terug kunt gaan. Daar reik ik ook hulpmiddelen voor aan.

Duur van de sessie: 1,5 uur
Prijs per sessie:
75-90 euro
Locatie: bij mij thuis (zie contact) of op een door jou gewenste locatie in Vlaanderen (buiten Antwerpen reken ik vervoerskosten)
Uren: op afspraak tussen 10-16u, eventueel in de avond

 

Hoe een sessie in zijn werk gaat


Marijke Leys van Voice Dialogue Instituut over het verloop van een sessie.