Gestart als Voice Dialogue Facilitator!

inside out.jpg

Ken je dat? Het gevoel dat er verschillende stemmen in jezelf aanwezig zijn, de ene al harder roepend dan de ander. De methode Voice dialogue leert je om naar deze stemmen te luisteren en de dirigent te worden van jouw orkest. Sinds deze zomer ben ik officieel gestart om mensen hierin te begeleiden.

De dirigent worden van jouw orkest

Sinds deze zomer ben ik officieel Voice Dialogue Facilitator, nadat ik verschillende opleidingen volgde bij het Voice Dialogue Instituut België en mijn certificering behaalde. Ik heb al veel sessies mogen faciliteren en voel nu dat ik klaar ben om anderen hierin te begeleiden.

Het is op een positieve manier spannend en vooral erg dankbaar om samen met een coachee (‘werker’ genoemd) dit avontuur aan te gaan en zijn of haar ‘familie’ van subpersonen te leren kennen. Als facilitator mag ik meemaken hoe iemand zichzelf leert begrijpen en inzicht krijgt in zijn of haar eigen besturingssysteem.

Het doel van dit energetisch, ruimtelijk werk is om de balans te herstellen tussen je primaire en onteigende subpersonen. Elke sterke energie in jezelf drukt namelijk de tegenovergestelde kant weg, de schaduw in. Voice Dialogue zorgt ervoor dat je zelf aan het stuur staat, in plaats van geleid te worden door bepaalde sterke krachten in jezelf. Door alle kanten in jezelf ruimte te geven krijg jij andere keuzemogelijkheden en kun je bewuster gaan kiezen welke energie je wilt inzetten.

 
primaire en verstoten stukken.jpg
 

Voice Dialogue

In de jaren ‘70 ontwikkelden 2 Amerikaanse psychologen, Hal en Sidra Stone, de Voice Dialogue methode. Deze methode gaat er van uit dat elke persoonlijkheid bestaat uit een groot aantal verschillende ikken zoals bijvoorbeeld de perfectionist, de zorger, de genieter, de controlehouder, de avonturier, de behager, de innerlijke criticus enzovoort… Sommige ikken komen op een manifeste manier in ons leven aan bod, andere (vaak tegengestelde) ikken maken ook deel uit van onze persoonlijkheid maar spelen nauwelijks of geen rol.

Hoe het werkt

In een Voice Dialogue sessie leer je om vanuit een neutrale positie, zonder oordeel te kijken naar je ikken of subpersonen. Je geeft letterlijk een fysieke plaats aan een ik en je ontdekt welke zijn of haar kwaliteiten zijn, wanneer deze subpersoon ontstaan is in je leven, waarom hij/zij gekomen is en op welke manier hij/zij je kwetsbaarheid beschermt. Hierdoor ontstaat er ook ruimte voor meer verstoten stukken van jezelf. Door ze een voor een voor het voetlicht te brengen krijg jij meer keuzevrijheid om wel of niet in een bepaalde energie te gaan staan.

Wil je het avontuur aangaan?

Als Voice Dialogue Facilitator begeleid ik je hier met veel aandacht en liefde bij. Dat kan op afspraak bij mij thuis, of na overleg op een andere plek. Overdag en soms ook in de avonduren. Via de knop hieronder lees je de details. Contacteer me gerust als je meer informatie wenst over hoe een Voice Dialogue sessie in zijn werk gaat.

Dette van Zeeland