Geld gaat nooit over geld

Mundo Resink is al een tijdje aan het kijken naar wat geld is, naar hoe wij het laten werken, en naar wat deze werking zegt over hoe wij onszelf, elkaar en onze plek op de wereld zien. Niemand gaf hem hier opdracht toe; het was een toenemende worsteling met en onbegrip over geld die hem in 2013 deed vragen: 'Wat ís geld eigenlijk, écht?'

De vraag werd een onderzoek dat zijn leven is geworden, en dat in 2016 voor tien maanden bestond uit leven, werken en reizen zónder geld.

Trust for Business organiseerde pasgeleden een heerlijk Trustdiner waarop 20 vreemden werden uitgenodigd om het gesprek aan te gaan over geld, geleid door Mundo Resink en gehost door Tijs van Langenhove. We ontmoetten elkaar in openheid en kwetsbaarheid. Een bijzondere avond van nieuwe en bekrachtigde verbindingen.

Ik resoneer heel erg met Mundo en zijn strijd om ons kapitalistisch systeem, de huidige constructie en onze overtuigingen hier rond in vraag te stellen. En de wens er iets anders naast te zetten, zoals de wijsheid van overvloed.

Meer informatie vind je op Mundo’s website Astronauts on Earth.

Dette van Zeeland