Dette 2019.jpg

Bio

Een beetje achtergrond over mij

  ̌

 

Fijn je hier te ontmoeten

Ik ben Dette en ik ben net als jij op reis door dit leven.

Mijn pad kende vele kronkels en af en toe ben ik eens goed op mijn bek gegaan, zoals ze in Nederland zeggen. Maar als ik terugkijk is de rode draad voor mij helder: steeds is mijn drijfveer de magie die ontstaat als mensen echt in verbinding gaan met elkaar en hun talenten en inzichten samen leggen. Als we samenwerken in de ware betekenis van het woord, als we leren hoe we samen op een hoger plan geraken, met respect voor elkaars perspectief en wijsheid.

Hetzelfde geldt op een persoonlijk niveau: als je echt in verbinding bent met jezelf heb je goud in handen en kun je werkelijk bijdragen aan de wereld. Meer en meer ontdekte ik dat het leven een reis is naar binnen, waarin je steeds dichter bij jezelf komt en van daaruit ook dichter bij anderen.

Ik herken in mezelf een golven maker, iemand die een ander in beweging kan brengen, bewustzijn wakker kan maken en dit kan helpen versterken. Het maakt me intens gelukkig dat ik mee mag lopen op het pad van anderen en manieren heb gevonden om mijn lotsbestemming in de wereld te zetten.

Als coach doe ik dit onder andere aan de hand van Sociocratie 3.0 (S3). Een filosofie en praktische gids waarmee organisaties en teams bewuster en effectiever leren samenwerken, vanuit gelijkwaardigheid en eigenaarschap. Het helpt een cultuur creëren van vertrouwen en openheid, waarin de aanwezige wijsheid volledig kan worden ingezet.

Ik werk graag samen met gelijkgestemden zoals iLean en Trust for Business, organisaties die de wereld veranderen door de wereld van organisaties te veranderen.

Ik baseer me in mijn werk oa. op Sociocratie 3.0 (S3), het Teal gedachtegoed, wholeness en purpose (Trust for Business), verandermanagement, agile en scrum, community management en de inzichten die ik heb opgedaan over ‘Het Nieuwe Werken’. Ik integreer meeren meer ook verbindende communicatie, systemisch werk en lichaamsbewustzijn.

Als het gaat over persoonlijke ontwikkeling en bewustwording heb ik ervaren dat Voice Dialogue je ogen kan openen voor je ‘eigen systeem’, het laat je zien hoe je werkelijk in elkaar zit en maakt zo de weg voor jezelf vrij om een heler en gebalanceerder mens te worden. Sinds 2019 ben ik gecertificeerd als Voice Dialogue Facilitator en begeleid ik anderen hierin.

Als je bewuster wilt worden over je handelen en meer vat en zicht wil krijgen op je carrière en/of je lotsbestemming kun je bij mij terecht voor individuele coaching. Mijn praktijk is aan huis. Ik ben een loopbaancoach bij Be The Wellbeing, dus als je daarvoor in aanmerking komt, kunnen we met loopbaancheques werken.

Mijn geluk wordt verder gevoed door het coachen en faciliteren van sociale innovatie en commons projecten en initiatieven die de wereld beter maken. Ik werk samen met Timelab en ben een coach van de School of Commons, waarbinnen we changemakers een rugzak vol gereedschap aanreiken en tegelijk commons initiatieven voeden.

Ik ontmoet en verbind graag mensen, ik deel mijn ervaringen en kennis via mijn sociale netwerken en organiseer samen met anderen regelmatig Meetups waarop we uitwisselen en praktijkervaring opdoen. 

Tot ziens,

Dette van Zeeland
dette@golvenmaken.be
0032 495732975

verbinden
 
 
‘Dette heeft ons op een rustige, positieve, inspirerende en veilige manier, met ruimte voor emoties een mooie aanzet gegeven ons te openen voor het spannend veranderingstraject dat nu voor ons ligt’ - Britta Zoilé en Lie Gheeraert, Zorghuis Pegode

‘Dette heeft Amnesty International Vlaanderen professioneel ondersteund in de voorbereiding van de toepassing van het nieuwe werken. Ze heeft inhoudelijk vergaderingen geleid, mee het project structuur gegeven en vooral inspiratie en positieve energie gebracht.’ - Katrin Derboven, Amnesty International

‘Dette is een bruggenbouwster pur sang die mensen met uiteenlopende achtergrond en soms tegenstrijdige belangen kan enthousiasmeren.’ - Karin Roofthooft, stad Antwerpen